კულტურა მავნე ობიექტი ხარჯვის ნორმა კგ/ჰა სამუშაო ხსნარის მოცულობა ლ/ჰა ლოდინის პერიოდი დღეები (გამოყენების ჯერადობა)
ვაზი ჭრაქი, ანთრაქნოზი, წითურა 6-8 600-800 14 (2-3)
თესლოვანი ხეხილი ქეცი, ნაყოფის სიდამპლე, 
სეპტორიოზი, მონილიოზი, ტოტების კიბო, ალტერნარია
10-15 800-1000 14 (3-4)
კურკოვანი ხეხილი ატმის ფოთლის სიხუჭუჭე, კლასტეროსპოროზი ჟანგები, სიდამპლეები, ცერკოსპოროზი 8-15 800-1000 15 (3-4)
კენკროვნები ანთრაქნოზი, ჟანგა, სეპტორიოზი 3-5 300-400 14 (2-3)
ციტრუსი მეჭეჭიანობა, მალსეკო, ანთრაქნოზი, ფიტოფტოროზი
ბაქტერიული ნეკროზი, ნაყოფების ლპობა
15-20 1000-1500 21 (3-4)
ბოსტნეული ალტერნარიოზი, ანთრაქნოზი, ფიტოფტორა, ბაქტერიოზი 3-4 300-400 7 (2-3)
პომიდორი ალტერნარიოზი, ანთრაქნოზი, ბაქტერიოზი და ფიტოფტორა 3-4 300-400 7 (2-3)
ბაღჩეული პერონოსპოროზი
სეპტორიოზი
ანთრაქნოზი
3-4 300-400 7 (2-3)
კიტრი ანთრაქონზი, ჭრაქი, ბაქტერიოზი 3-4 300-400 7 (2-3)
კარტოფილი ფიტოფტორა, ალტერნარია 3-5 300-400 14 (2-3)
ხახხვი, ნიორი პერონოსპოროზი, ალტერნარიოზი 2-3 250-300 14 (2-3)
ჭარხალი ცერკოსპოროზი 5-7 300-400 14 (2-3)