კულტურა მავნე ობიექტი ხარჯვის ნორმა ლ/ჰა სამუშაო ხსნარის მოცულობა ლ/ჰა ლოდინის პერიოდი დღეები (გამოყენების ჯერადობა)
ვაზი ყურძნის ჭია 0.25-4 600-800 7 (2-3)
ვაშლი, მსხალი ნაყოფჭამია, ვაშლის ფსილა, მსხლის ფსილა 0.2-0.35 800-1000 7 (2-3)
ბალი, ალუბალი ალუბლის ბუზი, ალუბლის ხერხია 0.8-0.1 800-1000 7 (2)
კიტრი, პომიდორი, წიწაკა დახურული გრუნტი თამბაქოს, თრიფსი, შემოდგომის ხვატარი, კოლოფის ჭია 0.65 500-1000 7 (2-3)
ფრთათეთრა 1.2-1.6 500-1000 7 (2-3)
კარტოფილი კოლორადოს ხოჭო 0.15-0.2 300-400 7 (1-2)
კომბოსტო თეთრულა 0.16 300-400 7 (2-3)
ბაღჩეული თამბაქოს თრიფსი, ბაღჩის ბუგრი 0.25-0.35 300-400 7 (2-3)
სიმინდი სიმინდის ფარვანა 0.3-0.35 250-300 7 (2-3)
ხორბალი, ქერი მავნე კუსებურა 0.2-0.3 250-300 7 (2-3)
მზესუმზირა მზესუმზირის ალურა, კოლოფის ჭია 0.4 300-400 7 (2-3)
ჭარხალი ხვატარი 0.3 300-400 7 (2-3)