ჰერბიციდები |
![]() ![]() |
![]() |
გეზაგარდი სკმოქმედი ნივთიერება: პრომეტრინი 500 გ/ლ
აღმოცენებამდე გამოყენებისას სარეველები იღუპებიან გაღივების სტადიაში, ხოლო აღმოცენების შემდგომი გამოყენებისას 4–7 დღის განმავლობაში.
უპირატესობები:
|
კულტურა | მავნე ობიექტი | ხარჯვის ნორმა ლ/ჰა | სამუშაო ხსნარის ხარჯვის ნორმა ლ/ჰა | გამოყენების მეთოდი, პერიოდი |
---|---|---|---|---|
მზესუმზირა, სიმინდისა და ლობიოს შერეული ნათესები | ერთწლოვანი ორლებნიანი და მარცვლოვანი სარეველები | 2.0–4.0 | 250–300 | ნიადაგის შესხურება თესვამდე, თესვასთან ერთად ან აღმოცენებამდე |
კარტოფილი | 2.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება აღმოცენებამდე | ||
სტაფილო | 2.0–3.0 | ნიადაგის შესხურება თესვამდე, აღმოცენებამდე ან კულტურის 2–3 ნამდვილი ფოთლის ფაზაში | ||
ნიახური, კამა, ოხრახუში | 3.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება აღმოცენებისას | ||
ბარდა, სოია სამარცვლედ | 3.0–5.0 | ნიადაგის შესხურება აღმოცენებამდე | ||
ლობიო | 3.0 | ნიადაგის შესხურება კულტურის აღმოცენებამდე 2–3 დღით ადრე | ||
ოსპი | 3.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება ჩაკეთებით თესვამდე ან აღმოცენებამდე | ||
ცულისპირა | 3.0–5.0 | ნიადაგის შესხურება თესვამდე | ||
ცულისპირისა და მუხუდოს შერეული ნათესები | 4.0 | ნიადაგის შეხურება კულტურის აღმოცენებამდე | ||
ბარდასა და მუხუდოს ნარევი | 3.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება კულტურის თესვამდე ან აღმოცენებამდე | ||
საკვები პარკოსნები | 3.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება კულტურის აღმოცენებამდე | ||
ხანჭკოლა | 3.0–5.0 | ნიადაგის შესხურება ჩაკეთებით თესვამდე | ||
ქინძი | 3.0–4.0 | ნათესის შესხურება აღმოცენებამდე ან 2–3 ნამდვილი ფოთლის ფაზაში | ||
კვლიავი | 3.0–4.0 | ადრე გაზაფხულზე შესხურება კულტურის აღმოცენებამდე ან 3–5 ნამდვილი ფოთლის ფაზაში | ||
ცერცველა | 3.0 | ნიადაგის შესხურება თესვამდე ან აღმოცენებამდე | ||
ბაღის პიტნა | 3.0–4.0 | ნიადაგის შესხურება აღმოცენებამდე ან ვეგეტაციის განახლებამდე |