კულტურა გამოყენების მეთოდი ხარჯვის ნორმა კგ/ჰა გამოყენების პერიოდი
ვაზი ფოთლოვანი გამოკვება 2-3 ყვავილობამდე
წვეთოვანი გამოკვება 40-45
პომიდორი, კარტოფილი, კიტრი, ბადრიჯანი, წიწაკა ფოთლოვანი გამოკვება 2-3 მცენარის 3-5 ფოთლის ფაზაში
წვეთოვანი გამოკვება 25-35
მარწყვი ფოთლოვანი გამოკვება 2-3 დარგვის შემდეგ
წვეთოვანი გამოკვება 25-35
მზესუმზირა ფოთლოვანი გამოკვება 3-4 5 ფოთლის ფაზიდან კალათის ფორმირებამდე