კულტურა შესხურების ვადები ხარჯვის ნორმა კგ/ჰა 100 ლ წყალზე/კგ
ვაზი ვეგეტაციის დაწყებიდან ნაყოფის დამწიფებამდე 3-3.5 0.3-0.35
ვაშლი, მსხალი, ბალი, ატამი, ჭერამი და ქლიავი ვეგეტაციის დაწყებიდან ნაყოფის დამწიფებამდე 4 0.4
ციტრუსი ვეგეტაციის დაწყებიდან ნაყოფის დამწიფებამდე 2.5-3 0.25-0.3
კარტოფილი, პომიდორი, ბადრიჯანი, კიტრი, კომბოსტო, მარწყვი, მზესუმზირა და სხვ.  გადარგვიდან ნაყოფის დამწიფებამდე 2.5-3 0.25-0.3
სიმინდი, ხორბალი და სხვ. ვეგეტაციის დაწყებიდან ყვავილობამდე 2.5-3.5 0.25-0.35