კულტურა შესხურების ვადები ხარჯვის ნორმა კგ/ჰა 100 ლ წყალზე/კგ
ვაზი, კივი ყვავილობამდე და ყვავილობის შემდეგ 1.5-2 0.15-0.2
ვაშლი, მსხალი, ატამი, ქლიავი, ბალი და სხვ. ყვავილობამდე და ყვავილობის შემდეგ 2-2.5 0.2-0.25
ციტრუსი ყვავილობამდე და ყვავილობის შემდეგ 2.5-3 0.25-0.3
სიმინდი, ხორბალი და სხვ. ყვავილობამდე 1-1.5 0.1-0.15
კარტოფილი, პომიდორი, ჭარხალი, კომბოსტო, ნესვი, საზამთრო ყვავილობამდე და ყვავილობის შემდეგ 1-1.5 0.1-0.15