კულტურა მავნე ობიექტი ხარჯვის ნორმა ლ/ჰა სამუშაო ხსნარის მოცულობა ლ/ჰა ლოდინის პერიოდი დღეები (გამოყენების ჯერადობა)
ვაზი ვაზის ჭრაქი, ანთრაქნოზი, ფომოფსისი 2-3 600-800 20 (3-4)
კარტოფილი, პომიდორი ფიტოფტოროზი, რიზოქტონიოზი, ალტერნარიოზი 2-2.5 300-400 14 (2-3)
კიტრი ფსეუდოპერონოსპოროზი 1.2-1.6 250-300 7 (3-4)
ლობიო ანთრაქნოზი 2-2.5 250-300 14 (2-3)
ვაშლი, ატამი ვაშლის ქეცი, ატმის ფოთლის სიხუჭუჭე 2.5-3 800-1000 14 (2-3)
ხახვი პერენოსპოროზი (ჭრაქი) 2-2.5 300-400 20 (2-3)
ციტრუსი ქეცი, მალსეკო, ანთრაქნოზი 2.5-3 600-1000 20 (2-3)