კულტურა მავნე ობიექტი ხარჯვის ნორმა კგ/ჰა სამუშაო ხსნარის მოცულობა ლ/ჰა ლოდინის პერიოდი დღეები (გამოყენების ჯერადობა)
ვაზი ჭრაქი, ანთრაქნოზი 3-4 600-800 21 (4-5)
თესლოვანი ხეხილი ქეცი, 
მონილიოზი
4-5 800-1000 21 (3-4)
კურკოვანი ხეხილი კლასტეროსპორიოზი, კოკომიკოზი, მონილიოზი, ფოთლის სიხუჭუჭე 4-5 800-1000 21 (3-4)
კენკროვნები ანთრაქნოზი, ჟანგა, სეპტორიოზი 2-3 300-400 14 (3-4)
ციტრუსი ალტერნარიოზი, ბაქტერიოზი, სკები, ანთრაქნოზი 10-12 1000-1500 21 (3-4)
ბოსტნეული ალტერნარიოზი, ანთრაქნოზი, ფიტოფტორა, ბაქტერიოზი 2.5-3 300-400 7 (2-3)
პომიდორი ალტერნარიოზი, ანთრაქნოზი, ბაქტერიოზი და ფიტოფტორა, მურა ლაქიანობა 2.5-3 300-400 7 (2-3)
ბაღჩეული პერონოსპოროზი
სეპტორიოზი
ანთრაქნოზი
2.5-3 300-400 7 (2-3)
კიტრი ანთრაქონზი, ჭრაქი, ბაქტერიოზი 2.5-3 300-400 7 (2-3)
კარტოფილი ფიტოფტორა, ალტერნარია 2.5-3 300-400 21 (2-3)
ხახხვი, ნიორი პერონოსპოროზი, ალტერნარიოზი 2-3 250-300 21 (2-3)
ჭარხალი ცერკოსპოროზი 3-4 300-400 21 (2-3)